Yrkesprov

Yrkesprovet gick ut på att sy ett plagg i raka delar med kulturell inspiration. Jag valde att sy en klänning och gjorde en snörning i ryggen för att få lite former på alla fyrkantiga delar. Nu är allting klart och inlämnat för bedömning. Yay!

Jag fick en ledig dag från skolan för att jag är klar med allting också, vilket är najs. Har redan hunnit gå på blodprov och ska fortsätta dagen med att städa och packa. Jag flyttar hem till Vasa om en vecka!
 
 
 
 
 
 
.

The Great Gatsby

Läste ut The Great Gatsbyav F. Scott Fitzgerald igår kväll. Den är också en "must read" amerikansk modern klassiker, och jag gillar den verkligen. Jag blir så förvånad varje gång en klassiker är bra, men det beror väl på att när jag tidigare har läst klassiker har det varit i skolan och för att man måste. Det är mycket roligare att göra saker av fri vilja. Något som är fantastiskt med den här boken är perspektivet. Boken handlar om Jay Gatsby, men berättaren är hans granne. Hela känslan är trevlig, för det mesta, väldigt Art Deco. Omslaget på min kopia av boken är också så vacker, love it!
 
 
 
 
 
.

:(

 
Ett av mina projekt för i år är att ta minst en bild varenda dag. Jag har haft min Nikon D60 i över 4 år nu och antalet exponeringar är uppe i 42000. Så igår när jag skulle ta min dagliga bild började den krångla lite, ville inte ta bild osv. Jag tänkte inte så mycket på det, men idag var det samma sak. Så jag gissar på att slutaren börjar dö. I'm so sad. Nu som studerande har jag inte heller några extra pengar till en ny kamera. Jag har knappt råd att äta. Jag är så ledsen så det inte är klokt, det är nästan som att förlora en vän.
 
Det är väl lite dags att byta kamera i vilket fall som hellst, har länge velat uppgradera mig till en mer professionell kamera, men det finns alltid något viktigare att spendera pengar på. Men jag antar att jag får jobba ihop pengar till en kamera i sommar och fortsätta vara bil-lös.
 
 
 
 
 
.

Ekenäs!

 
Udda kväll igår. Under hela min Ekenäs-vistelse har jag aldrig tidigare varit till Fe förrän igår kväll/natt. Jag måste säga att jag inte riktigt har missat något. Även om det var trevligt och så, största tiden. Men för min del behöver jag inte Fe för att umgås med vänner. Så det så.
 
 
 
 

.

Grilla!

 
Igår grillade jag för första gången i år med ett härligt gäng människor. Det var awesome, tack för en superbra dag/kväll/natt! 
 
 
 
 

The Catcher in the Rye

Jag läste slutet på The Catcher in the Rye av J. D. Salinger igår kväll. Innan jag läste den hade jag ingen aning om vad boken handlar om. Kort sagt handlar den om Holden Caulfield. Mina förväntningar på boken var inte så värst höga, jag tänkte mest läsa den bara för att det är en modern klassiker och att man nästan MÅSTE läsa den för att ha läst den. Men jag blev positivt överraskad, jag förstår varför den har blivit en klassiker. Tummen upp!

Photoshop

 
Detta är vad jag sysslar med idag. Har tidigare lagat en större glass-meny och gör nu ett mindre poster-format. Sedan ska jag fortsätta med att göra WHRA Summer Meet-postern till ett tryck för t-shirt.
 
Håller som bäst på att se på TV-serien RINGER (med Sarah Michelle Gellar) och även om det inte är min typ av serie så är den riktigt spännande.
 
 
 
 
 
 

Bloglovin'

 
Följ min blogg med Bloglovin
 
Do it!

Blogg?!

 
Jag tänkte försöka mig på att blogga. Så det så.