.

 
 
Det är fullt upp med slutarbete och mitt sista yrkesprov i skolan. Imorgon bär det av till Åbo för vappen-firande!
 

Årets poster

Årets WHRA Summer Meet poster är äntligen färdig och ivägskickad för tryck. På skärmen är färgerna ganska udda, men jag tror det blir bra när de väl är i tryck.

Visitkort!

 
Beställde visitkort (främst att ställa fram på vernissagen/utställningen) och de dök upp på posten idag. Jag är ganska nöjd!
 

Vardagsglädje

Var hemma i Vasa över påsken. Alltid lika najs! Hälsade på släktingar, vänner och bekanta. Nattliga äventyr, mys med hundar och massa kaffe, såklart!

Mer skola

 
 
Det händer en hel del på sömnadsfronten i skolan just nu. Jag har precis sytt klart en användbar prototyp för yrkesprovet och börjat sy upp ännu en prototyp (bara för att jag har så gott med tid). Jag syr flera för att jag inte är riktigt 100% nöjd med mönstret + att min ursprungsidé var att sy tre helheter till vernissagen (3 klänningar med tillbehör.) 
 

Helgen!

 
 
 
Var i Åbo i helgen och firade Idas födelsedag. Det blev RÅA-evenemang, café-besök, megamysigt kalas samt utekväll på Apan, allt i gott sällskap. Jag hade SUPERroligt. Det var verkligen skönt att bryta vardagen och komma från Ekenäs en helg. Och nästa helg är det påsk och jag beger mig tillbaka till pampas!
 
 

Material

 
 
 
Här är i princip alla materialer jag kommer använda till mitt slutarbete. Alla tyger är av naturfibrer, mest silke men också bomull, ull+angora och rayon. Hittade billiga smygdragkedjor, samt ett av tygerna i Tallinn, men resten är från eBay och Eurokangas.
 
 

Planering av slutarbete

 
Sista perioden i skolan har nyss börjat och så här ser det ut nu när slutarbetet börjar ta form. Det känns bra att efter månader av tankeverksamhet sätta sig ner och lägga allt till pappers. Men jag som aldrig varit särskilt förtjust i mönsterritning eller planerng ser mer fram emot att få sätta mig ner och sy. Patience, grasshopper.

Tallinn

 
 
 
 
 
Det såg ut lite så här när jag var till Tallinn med textilfolket, lärare och några hantverkare från Ekenäs-trakten i veckan. Min favoritbild är när vi skulle ta Titanic-bilder och en dude kommer spingande och vill vara med i bilden. :'D Besökte Karnaluks och köpte massor av textil-tillbehör, en tyghall var jag köpte tyg till rödluvans cape och sprang omkring i staden en stund. Och så Superalko förstås!

Baby-lapptäcke

 
 
 
 
 
Jag har sytt många små lapptäcken under praktiken, så som yrkesprov sydde jag ett baby-lapptäcke med luckor. Bakom luckorna är applikationer, och jag var ju bara tvungen att göra en liten dino. Blev så nöjd med den! Det som är roligast är att kombinera färgerna och placera ut lappar, sedan är det ju bara att sy ihop och kvilta. Jag kommer säkerligen göra flera lapptäcken någongång, jag har fastnat lite för tekniken.

En liten update

 
Jag saknar ord att beskriva de senaste veckorna, månaderna. Så mycket har hänt! Det har varit helt fantastiskt och galet roligt. Pampas nationaldag är ett bra recent exempel. Det var härligt att träffa Vasa-folket och festafestafesta.
 
Skolan ordnade en Tallinn-resa tidigare i veckan, och det var jätteroligt att få umgås med textilmänniskorna igen (samt shoppa material och utrustning + sprit.) Jag har varit på praktik och inte sett dem på ett bra tag. Men praktiken tog slut igår, jag har varit hos Kajsa Wikman på Syko. Det har varit riktigt riktigt bra. Jag kommer sakna det.
 
Började min sista period i skolan idag, så nu är det slutarbete som gäller. jag är lite rädd för att jag har tagit mig vatten över huvudet, men det löser sig. Jag är väldigt förundrad över hur fort tiden har gått. Lite synd att min tid i Ekenäs börjar ta slut, men samtidigt ser jag fram emot nästa äventyr!