Update i grönsakslandet

Även om jag sådde först i mitten av juni har det faktiskt gått helt okej med mitt lilla grönsaksland. Har fryst in en del spenat (samt lagat spenatplättar etc) och äter morötter till morgonmål nästan varje dag. Har fått bönor, ärter, persilja och sallad också. Broccolin och melonen har tyvärr inte hunnit (ännu, man kan ju hoppas på en lång och varm höst), och gurkan frös ihjäl under den kalla midsommaren. Ser fram emot att få så tidigt nästa vår!
 

Prova glasögon

 
Glasögonen på den första bilden är de glasögon jag har och har haft i 2 år. Jag älskar ju Harry Potter, men ibland känns det inte som en Harry Potter-dag (t.ex. när man är påväg till krogen). Och då skulle det vara trevligt att ha ett annat alternativ än att vara halvblind. Så jag beställde provbågar från Favoptic. Jag fastnade nog inte för något av paren, så jag ska skicka tillbaks dem och skicka efter fler.
 

Färgsorterad bokhylla

 
Jag har mått dåligt några dagar men börjar äntligen få tillbaka orken att göra något så jag har blivit lite rastlös istället (efter att jag hade ordnat upp min garderob och klippt lite matttrasor av gamla kläder i alla fall.) Så jag beslöt mig för att omorganisera min bokhylla. I färgordning. Men nu står jag inte ut med att ha böcker ur samma serie på olika platser i bokhyllan, så jag tror att jag kommer spendera resten av dagen med att ordna tillbaka allting som det var innan. That's how you waste time - LIKE A PRO!

15 månader utan shampoo

 
 
Det började med att en av mina vänner berättade om att hon hade slutat använda schampoo så jag beslöt mig för att testa själv. Det började som ett experiment men nu har det har gått ungefär 15 månader sedan jag använde schampoo sist. Jag tvättar mitt hår ungefär en gång i veckan med en eko-tvål och sköljer sedan med vinäger utspätt i vatten (nej, det börjar inte lukta illa). Det har sparat mig så otroligt mycket tid och pengar (16€ på 15 månader i hårvård är inte så illa, eller hur?).
 
Det kan vara lite svårt att förstå varför man skulle sluta använda schampoo, så här är några saker so jag har kommit fram till:
 
1. Jag tycker om mitt hår bättre: det är fluffigt och mjukt.
2. När man åker bort för några dagar behöver man inte släpa med någonting för håret. Skulle det bli mot all förmodan bli kris finns det nästan alltid något i närheten man kan använda för att tvätta det (bakpulver, ägg.. eller exempelvis kakao som torrschampoo)
3. Min hårbotten kliar aldrig.
4. Sparar tid och pengar.
5. Miljövänligt.
Man skulle också kunna gå in på hur schampoo påverkar håret negativt, men om man är nyfiken så finns google.

WHRA Summer Meet 2014

 
 
 
 
 
 
 
 
Så var den femte WHRA Summer Meetingen över! Som vanligt jobbade jag i köket bland kaos och stress hela dagen. Men vi överlevde! Jag hann egentligen inte fotografera, men jag smet ut på två snabba vändor ändå. Evenemanget blev riktigt lyckat, vi har fått massor av positiv feedback. Tyvärr blev hela åkern full, så alla bilar rymdes inte in på området utan fick parkera längs med vägen och på andra parkeringsplatser runtom. Ca 220 bilar och 30 motorcyklar på åkern, och på vår parkering stod säkert 30 motorcyklar till.

Kroatien

Besökte Kroatien en vecka med de närmaste vännerna!
 
 
Hotellfruckost på Hilton hotel i H:fors.

 
Att ta sig över vägen var en challenge. Tills vi upptäckte att det fanns tunnlar under vägen.
 

Hittade någon slags lokal festivity i Podstrana, åt jättegod nylagad soparnik och lyssnade på musik.
 
 
Utforskade Split och fick gratis Cola Zero, i miniminipytteburkar!
 
Klädlina ovanför Ghetto, en "gayvänlig pub" i gamla stan. Vi besökte den nattetid också.
 
 
Vi skulle klättra uppåt mot bergen i Podstrana, men tog genvägar över någons plantage. Sedan kom vi inte längre och så kom ett äldre lokalt par som inte talade någon engelska och visade oss därifrån.
 
 
Vårt hotell låg pecis vid stranden, och det var jättefint.
 
 
Split nattetid.
 
 
Min framtida båt...
 
 
Tog oss till ön Hvar med katamaran och klättrade upp till en borg. Var vi träffade ett gäng Italienare...
 
 
 
Solade på klipporna en stund i Hvar.
 
 
Solstund i Podstrana.
 
 
Tog en båttut i Omis genom canyons.
 
 
Otroligt vackert.
 
 
Den sista middagen!
 
 
Hittade mitt hem i Omis!
 
 
Podstrana nattetid.