Portfolio

 
Håller på med ett online portfolio i skolan just nu. Klicka HÄR för att ta dig dit.

Vernissage

 
Vernissagen blev superlyckad. Det dök upp en otrolig mängd folk och det var riktigt trevligt. Det är så skönt att allt vi har planerat, bokat och fixat i månader är över nu. För mig var det en väldigt bra learning experience, som aldrig ordnat något liknande tidigare. Så att se alla idéer man haft komma till liv är helt fantastiskt! Tack till alla som dök upp, hjälpte till eller har bidragit på ett eller annat sätt. 
 

Utställning

 
Vi ställer annars ut våra slutarbeten i Ekenäs stadsbibliotek fr.o.m. 20 maj, kom och titta!
 

Slutarbete

 
Här är de slutliga bilderna för mitt slutarbete. Presenterade nyss mitt arbete inför textilarna så nu är det bara vernissagen/utställningen kvar!
 

JAG ÄR FÄRDIG

 
Nu är slutarbetet äntligen helt klart och inlämnat! Så här blev CD:n att se ut. Imorgon håller jag min presentation (kl 8:30, tur att jag är morgonmänniska) och sedan är det bara att pusta ut.
 

Bake a cake

 
Bestämde mig för att baka en kaka idag i brist på vettigare saker att göra. Utan recept, vanilj-chokokaka. Den gick sönder på ett hörn då jag tog den ur formen, så jag lagade glasyr för att dölja det. Sedan pyntade jag den, bara för att jag kan!
 

Äta Djur

 
Äta Djur av Jonathan Safran Foer är en bok ALLA borde läsa. Jag kommer antagligen slänga min kopia på många människor i min närhet. Även om det mesta inte är nytt (de flesta har sett filmer på hur djur behandlas på djurfabriker, läst statistik på hur mycket köttproduktionen påverkar miljön etc,) men den här boken är en bra sammanställning, samt för en välbehövlig diskussion om varför vi borde bry oss.
 
Jag tror vi alla egentligen vet hur omoraliskt, omiljövänligt och ohållbart det är att äta kött. Det är bara något vi väljer att inte tänka. Personligen är det något jag har funderat på ganska länge. När jag var yngre var det främst mina allergier (nötter, rotfrukter, kärnfrukter och baljväxter [soja, bönor, ärter, jordnötter etc]) som stoppade mig. Jag är fortfarande allergisk, men det är ju bara nötterna som är farliga. Det kommer antagligen dröja innan jag tar beslutet att faktiskt bli vegetarian. Jag vill vara vegetarian, men eftersom jag redan har dåliga järnvärden måste jag fundera genom min kost ordentligt först.
 
LÄS ÄTA DJUR.

Prototyp 2

 
Sydde en cape och en klänning som min andra prototyp inför slutarbetet. Little Red Riding Hood!
 

Prototyp 1

 
Min första prototyp för mitt sista yrkesprov.
 

Life

 
Har underhållit mig själv med att skapa lite bildcollage. Livet ser så spännande ut när man plockar ut olika bilder och lägger ihop dem till en!
 

Fållar

 
Så här kan de se ut i skolan ibland...
 

Vappen!

 
Vappen i Åbo var najs! Mini-picknick vad ån, mösspåläggning på vårdberget, wappmiddag på kåren och fest hela natten lång i gott sällskap!