Vecka ett som vegetarian

Jag har funderat på att bli vegetarian väldigt länge. Jag har tvekat länge i och med mina allergier. För lite över en vecka sedan kom det på tals med mamma om vegetarisk kost. Så bestämde vi oss helt plötsligt. "Nu är vi vegetarianer!" Vi hade inte förberett oss någonting alls, kylskåpet och frysen var fullt av pålägg, bacon och kött. Vi hade ingen plan på vad vi skulle äta istället. Vi levde på sallad, wok och grönsaksbiffar på jobbet i några dagar. Men nu har vi hunnit testa en hel massa coola grejer. Zucchini-plättar, grönsaksbullar och vegetarisk pizza såklart, vi har inhandlat tofu och sojabitar och massor av grönsaker. På tur står vegetarisk lasagne. Allt är så gott!

Det känns plötsligt mer inspirerande att hitta på maträtter när man inte behöver bygga sin måltid utifrån en kötträtt. I och för sig så har jag bara varit vegetarian en vecka, men det känns riktigt bra, inte jobbigt alls. Det är ju bara kött jag inte äter. Det finns ju hur mycket annan mat i världen som helst! Jag har nog inte ätit så här varierad mat på evigheter. Visst, när man vant sig är kanske inte allting nytt och varierande hela tiden, men just nu är det väldigt inpirerande med ny kost.

Nu borde jag ju posta bilder på allt häftigt vi har lagat under veckan, men tyvärr så har det varit så bråttom på jobbet att jag bara slängt ner allt i all hast för att sedan fortsätta jobba.
 
 

On giving up

Jag befinner mig där precis ovanför 20 000 ord just nu. Men det står helt stilla. De senaste 5 000 orden har jag fått tvinga fram. Och nu känns det som om jag bara borde lägga av helt och hållet. Jag har ingen motivation, inspiration och fram för allt ingen ork! Jag har en lista på små mål på vägen för att pusha och motivera mig själv.. Vid 25 000 ord får jag öppna en påse salmiak och äta en mini-Ben&Jerrys, till exempel. Och jag har tankat upp med en hel del sådant:
 
Sedan är det orken. Det känns som om November har dragit med sig en massa elände som inte funnits de tidigare månaderna. Jag har mer jobb än vanligt, samt mer ansvar över hem och jobb, julen närmar sig och man ska fundera på julklappar och annat jul-relaterat, min födelsedag och några större event dyker upp, så den sista veckan i november kommer jag inte kunna skriva alls. Utöver det skymtar man nästan aldrig solen och jag känner att jag håller på att bli sjuk. Det bidrar till massa stress.

Så då är frågan. Fortsätta skriva eller bara ge upp, lägga av och kunna satsa på livet ordentligt igen? Jag befarar att om jag ger upp, så kommer jag aldrig klara av att pusha mig igenom att skriva en roman igen. Jag kan ju försöka nästa år eller bara skriva någon annan gång, men man kommer säkert alltid till en point när man bara vill ge upp. I'm not giving up just yet.

National Novel Writing Month

 
Det är november!!! I år beslöt jag mig för att delta i NaNoWriMo (National Novel Writing Month) för den första gången någonsin. Jag är så taggad, har spenderat en hel del tid i oktober med att skapa en värld, karaktärer och en timeline över vad som ska hända i boken. Och så har jag ju självklart laddat upp med massor av godis, glass, te och kaffe för att klara av att pusha mig själv till 50 000 ord på 30 dagar. Önska mig lycka till, för nu får jag äntligen börja! :D