Pallen

 
För snart ett år sedan hittade jag en GRÄSLIG pall på loppis för 2€. Jag tog snabbt bort tyget från den, men projektet blev på hälft. Idag beslöt jag mig för att ta och göra klart den. Först valde jag tyger yr skåpet, räknade lite ungefär och klippte.
 
Sydde ihop allt sammans, lade ett lager med polyestervadd mellan och stansade fast det nya tyget.
 
Resultat! Nu har mina garn-nystan fått ett hem. Ett sött sådant.
Och så en före-efter bild.
 

LCHF knäckebröd

 
Provade på att laga knäckebröd idag.
 
Lade i 4 dl frön, 4 dl maizena-mjöl, 1 dl rypsolja och så lite salt. Hällde över 2 dl kokande vatten, smetade ut det på två plåtar, skar ut rutor och lade i ugnen på 150 grader i ungefär en timme.
 
Så var det klart, superenkelt och gott blev det!
 

Böcker!!

Det finns få saker som gör mig så lycklig som att öppna Adlibris-paket. Eftersom jag inte har köpt en enda bok i sommar (okej, kanske tre-fyra stycken på loppis) så var det väldigt svårt att försöka välja vilka jag ville ha. I slutändan blev det:
 
1. The Rosie Project av Graeme Simsion (som jag började på igår kväll och som hittills är helt fantastisk!)
2. Snowed In av Rachel Hawthorne (för att man måste skaffa jul-läsning i tid!)
3. Beauty Queens av Libba Bray (som nästan alla rekommenderar.)
4. Attachments av Rainbow Rowell (författaren har skrivit många hyllade romaner nu, någonstans måste man börja. Hoppas innerligt den är bra, för Eleanor&Park och Fangiril ser ut som trevliga böcker!)
5. The China Study (eftersom jag på sistone intresserat mig mycket för hur kosten påverkar hälsan.)
6. Wild av Cheryl Strayed (hört bra saker om den.)
7. We were liars av E. Lockhart (kanske lite av ett impulsköp.)
 
 

Mer glasögon!

Kom fler provbågar på posten från Favoptic idag. Av dessa gillar jag faktiskt nästan alla. Mest den första och den sista. Jag lutar väl mer mot de sista, men hellst av allt skulle jag ta båda! :D

Stickat lapptäcke

 
Blev klar med filten jag började med förra senhösten. Det är ett stickad lapptäcke med många olika mönster, färger och material. Där finns bl.a. en ruta med mitt allra första handspunna garn samten hel del lappar som några av mina vänner har stickat. Sedan blev det en hel del pusslande (eftersom alla lappar är olika stora) och så sydde jag ihop alla lappar för hand och virkade en kant. Färdig lagom till soff-mys-säsongen!